Tot ce ar trebui să știți despre noul MoviePass

MOVIEPASS, startup-ul BELEAGED care și-a propus să revoluționeze vizionarea de filme la teatru (și cam a făcut-o, indirect) s-a întors. După faliment, o pandemie care oricum a închis sălile de cinema și o achiziție, modelul de abonament ia o nouă criză. Iată ce știm despre MoviePass 2.0.

Ce s-a întâmplat cu vechiul MoviePass?

În cazul în care nu ești la curent, iată varianta scurtă: De câțiva ani, MoviePass a oferit un abonament simplu pentru vizionarea de filme în cinematografe. Compania a experimentat cu diferite modele, cum ar fi 15 USD/lună pentru câteva filme sau 40-50 USD pe lună pentru filme nelimitate.

Apoi, în 2018, compania a făcut o schimbare îndrăzneață, absurdă: până la un film în fiecare zi pentru 10 USD pe lună. În multe părți ale țării, acesta este mai mic decât prețul unui singur bilet de film. Și MoviePass plătea prețul întreg către cinematografe pentru fiecare bilet. Milioane de utilizatori s-au înscris și de ce nu ar face-o? În esență, erau bani gratuiti de la MoviePass.

Planul nu a mers bine. De-a lungul timpului, MoviePass a trebuit să crească prețurile, asistența pentru clienți a început să lâncezeze, iar planurile alternative ale companiei de a genera venituri au eșuat. Mai rău (pentru MoviePass, dar grozav pentru noi), lanțurile de teatru au început să ofere propriile abonamente.

Acestea erau mai viabile din punct de vedere financiar, deoarece teatrele plătesc mai puțin studiourilor pentru bilete decât a plătit MoviePass sălilor. În plus, chiar dacă teatrele ar avea o pierdere din vânzările de bilete, ar beneficia în continuare de veniturile crescute din concesii. (La un moment dat, în încercarea de a aduce venituri, MoviePass a susținut că ar trebui să obțină o reducere a vânzărilor de concesiuni ale cinematografelor. Nici acest lucru nu a mers bine.)

În cele din urmă, MoviePass a intrat în faliment, iar unul dintre cofondatorii companiei, Stacy Spikes, a răscumpărat compania. De ce este relevantă toată această istorie? Ei bine, dacă intenționați să vă înscrieți, merită să rețineți că acesta este încă unul dintr-un lung șir de modele de afaceri încercate. Rămâne de văzut dacă acesta va funcționa.

Cum mă înscriu la MoviePass?

Actuala iterație a MoviePass (denumită MoviePass Beta) se desfășoară în etape – probabil pentru a ajuta la atenuarea unei viteze similare pe care a experimentat-o predecesorul său, ceea ce este cu siguranță un factor de risc, deoarece lista de așteptare s-a prăbușit în momentul în care a fost lansată. . Pe 25 august 2022, compania a deschis o listă de așteptare pentru cinci zile.

Dacă v-ați înscris pe lista de așteptare în timpul acelei ferestre, sunteți la coadă pentru a primi o invitație la noul MoviePass. Odată ce intri, vei primi o memorie cache de invitații pe care le poți trimite prietenilor tăi. Dacă ați ratat perioada pe lista de așteptare, să găsiți pe cineva cu una dintre aceste invitații va fi cel mai bun pariu până în jurul verii anului 2023.

MoviePass

Cum funcționează noul MoviePass?

Detaliile sistemului erau vagi atunci când compania și-a prezentat planul de revenire în februarie 2022. Din fericire, am intrat în versiunea beta și avem o idee mai clară despre cum funcționează. Notă: folosesc serviciul în Austin, Texas. Unele detalii și prețuri pot diferi în funcție de locul în care locuiți sau dacă serviciul se modifică înainte de lansarea publică completă mai târziu în această vară.

În primul rând, cardul MoviePass a revenit. În negru, de data aceasta, în locul simbolului roșu anterior. Similar cu vechiul MoviePass, veți folosi acest card pentru a plăti biletul în loc de propriul card de debit. Din păcate, acest lucru duce la cele mai mari limitări ale MoviePass: puteți cumpăra bilete doar personal la teatru și numai pentru aceeași zi. Nu este posibil să cumpărați bilete pentru un film în avans.

Cu toate acestea, există (aparent) cinematografe selectate care acceptă e-ticketing unde unele dintre aceste restricții pot să nu se aplice. Nu am reușit să testez acest lucru, deoarece fiecare cinema aflat la 50 de mile de mine – inclusiv AMC, Regal, Alamo și mai multe lanțuri independente – toate necesită cardul.

Abonamentul dvs. MoviePass vă oferă un număr stabilit de credite și, în funcție de ora de difuzare a filmului, va costa un anumit număr de credite pentru a cumpăra un bilet. Matineele (orice film înainte de ora 16) costă în general 10 credite, în timp ce filmele de seară costă 15 credite în timpul săptămânii și 20 credite în weekend. Și vineri seara contează ca un weekend, desigur.

Acest sistem de creditare înseamnă că câte filme puteți vedea pe lună depinde de o serie de factori. Planul de bază de 10 USD/lună vine cu 34 de credite, de exemplu. Este suficient pentru trei matinee sau un film de seară de weekend. Cu toate acestea, să presupunem că cheltuiți 20 de credite pentru un film de weekend și vă mai rămân 14. Luna următoare, veți primi încă 34, pentru un total de 48. Așa că în acea lună puteți viziona două filme de weekend.

Leave a Comment