Google Play acum arată ce date folosesc aplicațiile

Google a lansat marți o secțiune „Siguranța datelor” în magazinul său de aplicații Play. Funcția este menită să arate oamenilor regulile de siguranță și confidențialitate înainte de a descărca o aplicație, cum ar fi modul în care datele sunt colectate, protejate și utilizate.

„Am auzit de la utilizatori și dezvoltatori de aplicații că afișarea datelor colectate de o aplicație, fără context suplimentar, nu este suficientă”, a spus Google într-o postare. „De aceea am proiectat secțiunea Siguranța datelor pentru a permite dezvoltatorilor să marcheze clar ce date sunt colectate și în ce scop sunt folosite.”

Secțiunea ne arată urmatoarele:

Dacă dezvoltatorul colectează date și în ce scop.
Dacă dezvoltatorul partajează date cu terți.
Practicile de securitate ale aplicației, cum ar fi criptarea datelor în tranzit și dacă utilizatorii pot solicita ștergerea datelor.
Dacă o aplicație eligibilă s-a angajat să respecte politica Google Play pentru familii, care este concepută pentru a proteja mai bine copiii din magazinul Play.
Dacă dezvoltatorul și-a validat practicile de securitate în raport cu un standard de securitate global (mai precis, Evaluarea securității aplicațiilor mobile).
Google a anunțat secțiunea Siguranța datelor în iulie și acoperă atât dezvoltatorii de aplicații primari, cât și terți. Funcția este similară cu „etichetele nutriționale” de la Apple pentru aplicații.

De asemenea, acum aveți mai mult control asupra datelor pe care le pot accesa aplicațiile descărcate. De exemplu, dacă o aplicație vă solicită accesul la locația dvs., puteți alege să acordați permisiunea pentru utilizare o singură dată, pentru utilizare numai în timp ce utilizați aplicația sau pentru utilizare permanentă. De asemenea, puteți accesa tabloul de bord de confidențialitate Android pentru a verifica ce nivel de acces au aplicațiile dvs.

Leave a Comment