Elon Musk vrea să dezvolte noul AI numit TruthGPT

Elon Musk vrea să dezvolte TruthGPT, „o IA maximă care caută adevărul”
Marți, Elon Musk a spus într-un interviu cu Tucker Carlson de la Fox News că dorește să-și dezvolte propriul chatbot numit TruthGPT, care va fi „o IA maximă care caută adevărul” – orice înseamnă asta.
Proprietarul Twitter a spus că vrea să creeze o a treia opțiune pentru OpenAI și Google cu scopul de a „crea mai mult bine decât rău”.
„Voi începe ceva pe care voi îl numiți TruthGPT sau o IA maximă care caută adevărul care încearcă să înțeleagă natura universului. Și cred că aceasta ar putea fi cea mai bună cale către siguranță, în sensul că un AI căruia îi pasă de înțelegerea universului este puțin probabil să anihileze oamenii, deoarece suntem o parte interesantă a universului”, a spus Musk în timpul emisiunii Fox & Friends.Musk a criticat, de asemenea, OpenAI, spunând că a jucat un rol esențial în înființarea organizației, dar nu este clar dacă face ceva bun. El a acuzat, de asemenea, OpenAI că antrenează modelele AI pentru a fi corecte din punct de vedere politic, despre care el consideră „un alt mod fiind neadevărat”.

elon musk OpenAI

El a criticat anterior compania pentru că a devenit „sursă închisă” și „controlată eficient de Microsoft” într-un tweet din februarie.

În martie, Semafor a raportat că Sam Altman, co-fondatorul lui Musk și OpenAI, a avut o ceartă în 2018. Când Musk a vrut să preia controlul companiei pentru că „căzuse fatal în urma Google”, Altman și alți co-fondatori s-au opus mișcării care a rezultat în care CEO-ul Tesla pleacă.

Musk și-a arătat, de asemenea, îngrijorarea că AI este prea puternică pentru a manipula opinia publică sau chiar pentru a provoca „distrugerea civilizației”. Nu este prima dată când CEO-ul SpaceX vorbește despre pericolele AI. Cel mai recent, el a semnat o scrisoare pentru a întrerupe antrenamentul modelelor mai puternice decât GPT-4 timp de cel puțin șase luni, împreună cu oameni precum Steve Wozniak și Tristan Harris de la Centrul pentru Tehnologie Umană.

La începutul acestei săptămâni, Financial Times a raportat că Musk a lucrat la un rival OpenAI – el l-a recrutat pe fostul angajat DeepMind Igor Babushkin pentru această sarcină.

Nu este clar dacă Musk dorește să construiască un model de limbaj mare (LLM) care să rivalizeze cu ofertele de la OpenAI și Google sau dacă dorește să facă eforturi pentru cercetare în alte domenii ale AI, cum ar fi corectitudinea în modelele de formare.

Dar, așa cum a remarcat Devin Coldewey de la TechCrunch în povestea sa de la începutul acestei săptămâni, Musk nu are nevoie să dezvolte un produs de ultimă oră pentru a face ondulații. „Nu trebuie să fie în fruntea liderului de piață pentru a influența evenimentele și pentru a câștiga un loc la masă – de multe ori este nevoie doar de miliarde de dolari. Și acesta este ceva ce Musk pare să îl aibă la dispoziție”, a scris Devin.

De asemenea, merită remarcat faptul că TruthGPT ar putea fi un nume de proiect temporar, deoarece OpenAI a solicitat o marcă comercială pentru termenul „GPT”.

Leave a Comment